Woda, mąka…i co więcej ?
Gotowanie jest trochę jak magia: przetwarzanie surowców na żywność angażuje wszystkie zmysły! Zapraszamy do Toskanii kociewskiej na warsztaty z robienia pizzy. Używamy do tego oryginalne produkty włoskie, jak oliwa i mąka, a także, w zależności od sezonu, produkty z naszego ogródka jak bazylia, oregano i pomidory.
I na sam koniec jemy pizzę, którą sami przygotowaliśmy, nic nie smakuje lepiej niż to, co przygotowaliśmy sami! Warsztaty gotowania są też okazją żeby pracować w zespole, eksperymentować nowe smaki i poznać trochę język i kultury włoską Przed warsztatami będziemy się spotykać z naszymi bohaterami o czterech nogach iielkich uszach, naszymi przesympatycznymi osiołkami. Nie będzie brakować też śpiewania, i zabaw na świeżym powietrzu! Warsztaty z pizzy i wizytę gospodarstwa dopasujemy do wieku uczestników.